Sasa´s Prins Tamino

Utställning: SU(u)CH
WT: Nybörjaklass
Praktisk andjakt
Viltspår: Godkänt anlagsprov, 1:a pris öppenklass
Övrigt: Specialsök Grund
Född: 2011-05-09-- 2019-03-12
Tamino eller Prins Tamino kom till oss från Sasa´s kennel i Danmark. En ganska rädd och blyg kille på nio veckor som vi hämtade en dag i juli för snart åtta år  sedan.
Med honom har jag fått jobba mycket med socialt men har idag blomstrat upp och blivit en helt underbart tillgiven, social  och härlig kille som älskar att träna och arbeta. Idag är han familjens alldeles egen “kung” och älskar sina flockmedlemmar. Han är en lättlärd kille med mycket motivation och fart i sitt arbete  men som kan varva ner inne och slå sig till ro.
Hans styrka är att han aldrig ger upp! Han löser de flesta svårigheter! Hans svaghet är ibland hans lite för stora iver….
Tamino har lärt mig så oerhört mycket och vi har utvecklats till ett verkligt härligt team tillsammans. Vi njuter av våra träningar tillsammans !
Han har tränats aktivt i apportering hos Åsa Norrby Perdix Gundogs och har gjort stora framsteg i sin apporteringsutbildning. Han har  deltagit i andjakt men nu har jag med sorg i hjärtat fått pensionera honom från den aktiva träningen pga artros.
Exteriört sett är han en mycket vacker Curly som jag hade önskat kunde föra dessa gener vidare med tyvärr hade han ett armbågsfel och Hd statusen D/D så det blev inte så.