SVCH Ånholmens Othello

Hedersomnämnande: SKKs Bragdhund 2005
Utställning: Cert, BIR, CACIB
Viltspår: Svensk Viltspårchampion med ett flertal 1:or med HP
2002-05-18 – 2012-10-08
Ånholmens Othello eller Thello som han kallades till vardags var en mycket önskad, älskad och efterlängtad hund som kom in i mitt liv 18 maj 2002 då han föddes på en kennel på Vikbolandet i Östergötland. .
Det blev kärlek vid första ögonkastet och lyckan var total för mig då han flyttade hem till oss i juli samma år. Jag var då hemma heltid eftersom jag var långtidssjukskriven för utbrändhet och han kom att betyda så mycket för mitt tillfrisknande vilket jag inte då kunde ana då...
Hans energinivå var helt passande för mig eftersom jag var tvungen att vila mycket för att orka med dagen. Något Thello verkligen älskade som valp var att sova på armen bredvid mig och när han tyckte jag var för trött eller stressad visade han det genom att hoppa upp på sängen och visa mig att – nu matte ska du också vila…..
Genom honom kom jag att börja på olika hundkurser och träffa människor med samma intresse HUND och tack vare honom fick jag massor av nya vänner. Tänk vad en hund förenar!!
Vi har gick många kurser tillsammans… De olika kurserna avlöste varandra såsom lydnad, apportering och viltspår och med dem kom många framgångar och mycket priser. I utställningsringen hade vi också haft stor framgång men den allra största utmärkelsen Thello fick är då han av Svenska Kennelklubben blev utsedd till Årets Bragdhund 2005 och en händelse som helt förändrade mitt liv…..
 Tack vare Thello medverkade  vi i TV två gånger, radio och i en massa tidningar och dessutom har jag föreläst ett tiotal gånger om hur det är att vara utbränd och om djurens läkande effekt.
Tänk att mitt hundägande som jag längtat efter i så många år kunde förändra mitt liv!!!
Till sättet var Thello en lugn och mycket klok hund som tog  livet lugnt och sansat och hans motto löd: – Det jag inte hinner idag hinner jag en annan dag…..
Thello hjälpte mig till ett friskare och sundare liv utan alla dessa måsten
och stress som livet innebär.
Tyvärr har även denna saga ett slut och 8 oktober 2012 somnade denna underbara hund in i mitt knä. Trots att du har varit infrån oss i många år nu ger du mig ännu idag mod och styrka.
Jag har så mycket att tacka Othello för <3
Tack för alla härliga år vi fick tillsammans!